onsdag 30 juni 2010

Nimmt Zwei gillar att synas och hörasNimmt Zwei är ett seriöst rockpop band från Lidköping som bildades 2007.
- Vi är ett band med många mål och som gillar att arbeta, framför allt vad det gäller låtmaterial, utveckling och mycket mer, berättar bandets sångerska Helena Nagel.
När det gäller influenser så blandar man ganska friskt musikaliskt då det kan vara allt från Lady Gaga, Roxette, Hardcore Superstar, Bullet for my valentine, Metallica och Cinema Bizarre. Nimmt Zwei är ett band som tycker om att synas och höras.
- Är du på en spelning där Nimmt Zwei och 7 andra band spelar samma kväll kommer du gå hem och bara komma ihåg oss samt nynna på våra låtar,förklarar Helena.

Bandets medlemmar är:
Helena Nagel: Sång, gitarr och låtskrivare
Martin Bergman: Keyboard och sång
Robin Axén: Lead gitarr
Robin Wernebratt: Trummor
Ian Dun Ross Manning: Bas

Hemsida: www.myspace.com/nimmtzwei

Här nedan kan du se och höra deras låt "Devil In Tight Blue Jeans"


The Ark på Skansen

Ola Salo och The Ark var en av gästartisterna när Allsång på Skansen hade premiär under tisdagen. Bandet framförde bland annat låten "Take A Shine To Me" från deras nya album.

Calneva vill spela musik som är melodiösBandet Calneva bildades 2007 av några kompisar som känt varandra i åratal innan man bestämde sig för att spela ihop.
- Vi ville spela musik som var melodiös, musik som inte var sleeze eller tyskt dubbel-trams. Mer åt Survivor, Journey och Queen, berättar bandmedlemmen Kriss Helle.
Kriss är den i bandet som skriver alla låtar.
- Vi har lite låtar inspelade som inte finns tillgängliga för allmänheten. Vad som kommer hända med dem är det bara gud som vet.

Calneva består av följande medlemmar: Nick P Moeller (sång), Kriss Helle (bas, keyboards), Jimmie Walker (gitarr) och Lars Daniels (trummor).
Just nu håller Kriss Helle och Lars Daniels på med fusion projektet BUCK-KAKE och skriver låtar. Kriss är även inblandad i "The Guitar Show" mellan den 2-3 oktober på Brewhouse i Göteborg.

För mer info om Calneva kan man besöka deras hemsida.

tisdag 29 juni 2010

Robin Beck släpper nytt album i augustiSångerskan Robin Beck kommer i augusti att släppa sitt åttonde album. "The Great Escape" som plattan heter innehåller 12 spår. Med på skivan medverkar även många kända gästartister.

måndag 28 juni 2010

Glitzy Glow spelar in skivaRockbandet Glitzy Glow har funnits sedan 2004 och består av följande medlemmar: Julia, Johnny Roxxy,Daniel Jackzin och Wingz. Man släppte nyligen en ny EP som bland annat finns på Itunes och Amazon.
- Just nu håller vi på att spela in en fullängdare som kommer att innehålla 10 spår, berättar gitarristen Wingz.

För mer info om Glitzy Glow kan man besöka deras hemsida på www.glitzyglow.com/

Veckans Youtube-Klipp: Van Halen - "Dreams"Åter dags för veckans klipp från Youtube och den här gången tänkte jag bjuda på Van Halen och låten "Dreams" Detta är en livespelning från deras balance tour 1995 då bandets sångare var Sammy Hagar.

söndag 27 juni 2010

Brian May gör musikalplattaI samband med att Queen-musikalen "We Will Rock You" kommer till Sverige i höst så släpper Brian May tillsammans med sångerskan Kerry Ellis en musikalplatta. På albumet kommer de bland annat tolka Benny Anderssons och Björn Ulvaeus ”Anthem” från ”Chess” och ”Du måste finnas” från ”Kristina från Duvemåla”.
– Benny gillar våra tolkningar. Jag hade skrotat låtarna om han inte var nöjd. Jag har så mycket re­spekt för Björn Ulvaeus och Benny Andersson. I Queen upplevde vi alltid Abba som musikaliska syskon. Vi hade samma kärlek till melodier. Det kändes ofta som om det var vi två mot resten av världen, berättar Brian May för DN.se

Frontiers Records släpper Power Ballads Vol. 1

Den 27 augusti släpper skivbolaget Frontiers Records en samlingsplatta som fått namnet "Power Ballads" innehållande 16 låtar. Med på skivan finns band som Journey, Giant och Pride of lions.

Låtlista:

JOURNEY – After All These Years (taken from “Revelation”)
WINGER – On A Day Like Today (taken from “IV”)
GLENN HUGHES – Imperfection (taken from “Music For The Divine”)
JEFF SCOTT SOTO – Holding On (taken from “Prism”)
ALLEN / LANDE – Master Of Sorrow (taken from “The Revenge”)
GIANT – Can’t Let Go (taken from “III”)
PRIMAL FEAR – Hands Of Time (taken from “16.6 Before the Devil Knows You’re Dead”)
PRIDE OF LIONS – Interrupted Melody (taken from “Pride of Lions”)
PLACE VENDOME – My Guardian Angel (taken from “Streets of Fire”)
HOUSE OF LORDS – Sweet September (taken from “Cartesian Dreams”)
W.E.T. – Comes Down Like Rain (taken from “W.E.T.”)
BLANC FACES – Everything (taken from “Falling From the Moon”)
PLACES OF POWER – I Live For You (taken from “Now is the Hour”)
TREAT – A Life To Die For (taken from “Coup De Grace”)
SUNSTORM – Walk On (taken from “House Of Dreams”)
SHADOWS FADE – Speak (taken from “Shadows Fade”)

lördag 26 juni 2010

YOSO på turné i augustiDen nya "supergruppen" YSO med bland annat sångaren Bobby Kimball kommer med start den 11 augusti ge sig ut på en mindre USA-turné. Bandet släpper sitt debutalbum "Elements" den 2 juli.

11/8 Keswick Theatre Glenside, PA
12/8 The State Theatre Falls Church, VA
15/8 Ramshead Tavern Annapolis, MD
17/8 B.B. King's Blues Club New York, NY
19/8 Kent Stage Kent, OH
20/8 Syndicate Dinner Theatre Newport, Ky
21/8 Lake Clementia Amph. Rancho Murieta, CA

fredag 25 juni 2010

Recension: 8-Point Rose - "Primigenia"Kirunabandet 8-point Rose kommer nu med sitt debutalbum "Primigenia" och är en platta som innehåller en hel del bra metallåtar.
Bandet låter ungefär som Nocturnal Rites för att nämna någon likhet i musiken.
Skivan består av 10 spår där låtarna "Resolve","Out Of The Shadows", "When Chaos Rules Our Lives" och "Winter Storm" hör till höjdpunkterna. Sångaren Marcus Nygren har en stark och bra röst som passar för den här sorten av musik. Måste även sätta plus för en bra prodcerad skiva.
Inledningen av plattan är väldigt bra men efter några låtar svajar det ordentligt. Hade önskat mig en lite bättre låtar på slutet av skivan. Men som helhet är detta en bra debut för 8-Point Rose.

torsdag 24 juni 2010

H.E.A.T och Treat på TVRoxxPå den tyska webb-tv kanalen TV Roxx har man möjlighet att se de svenska rockbanden H.E.A.T och Treat från deras "Sweden Rocks Europe"turné som genomfördes under maj/juni.
På länken tvroxx.de/show/jun-2010 kan man se deras framträdande.

onsdag 23 juni 2010

Den melodiösa bloggen på Facebook

Vill tipsa om att "Den melodiösa bloggen" nu även finns på Facebook. Där kan man läsa kortare nyheter och diskutera det som skrivs här på bloggen. Här kan du trycka om du vill gå med i denna grupp.

Tony Harnell & The Mercury Train - Northern Lights

Tony Harnell släpper den 2 juli sitt album "Round Trip", och här nedan kan du se och höra låten "Northern Lights"

tisdag 22 juni 2010

Unruly Child släpper nytt i oktoberUnruly Child med Marcie Free i spetsen släpper i oktober ett helt nytt studioalbum innehållande 11 låtar som har fått namnet "When Worlds Collide". Unruly Child består idag av alla orginalmedlemmar med Marcie Free (sång), Bruce Gowdy (gitarr), Jay Schellen (trummor), Guy Allison (keyboards)

Coastland Ride hoppas kunna släppa nytt materialCoastland Ride från Sundsvall har funnits sedan 1997 och släppte sitt debutalbum via AOR Heaven 2003.
- Vi är tre killar med en musikalisk bakgrund inom olika band där vi sedan senare delen av 80-talet både framfört eget material men även musicerat i coverband. Vid tiden då bandet formades hade vi spelat mycket coverbandsspelningar och kände ett sug efter att åter spela in eget material, förklarar sångaren Markus Nordenberg.
2003 kom alltså bandets debutplatta som fick övervägande bra kritik på olika musiksiter inom den melodiska världen. Den kritik som var återkommande var dock att många tyckte att skivans spellängd på cirka 36 minuter var för kort. Efter skivsläppet tog bandet en liten paus innan man började återuppta sina musikträffar igen.
- Då samtliga har heltidsjobb och familj så är tiden begränsad för projektet. Vår målsättning har varit att spela in mellan 12-15 låtar och sedan se om det kan leda till ytterligare ett skivsläpp. Alternativen ser lite annorlunda ut idag jämfört med hur det gjorde 2003, berättar Markus.

I dagsläget har man färdigställt ungefär 11 låtar.
- Om vi skall jämföra arbetssätt mellan den första plattan och det material vi arbetat med vid de nya inspelningarna så är de nya låtarna från grunden mer byggda utifrån gitarr. På förra plattan gjorde vi i stort sett klart låtarna med keyboardarrangemang och sångarrangemang och fyllde på med gitarrer på slutet. Vi får se om det kommer att märkas på det samlade slutresultatet, avslutar Markus Nordenberg.
Coastland Ride består idag av följande bandmedlemmar: Markus Nordenberg (sång), Anders Rybank (trummor, gitarr, bas, keyboards och programmering) och Mikael Bohlin (gitarr, bas, keyboards)

För mer info om Coastland Ride kan man besöka deras hemsida

måndag 21 juni 2010

Fergie Frederiksen drabbad av obotlig cancerSångaren Fergie Fredriksen (LeRoux, Toto, Mecca) har drabbats av en obotlig cancersjukdom. En välgörenhets konsert kommer att äga rum i Minnesota den 18 juli som fått namnet "Friends Forever For Fergie Frederiksen" Jimi Jamison och Alex Ligertwood är några av de namn som kommer medverka vid konserten.

Recension: Wheels Of Fire - "Hollywood Rocks"Det italienska bandet Wheels Of Fire kommer nu med sitt debutalbum "Hollywood Rocks" bestående av elva stycken rocklåtar i stil med Bon Jovi och Danger Danger för att nämna några. Titelspåret "Hollywood Rocks" är en låt som har stora likheter med vad Bon Jovi gjorde under det glada 80-talet. Detta är en låt med bra refräng och saftiga gitarrer. Låten "What I Want" är en av mina stora favoriter som är ganska finstämd med bra refräng. Plattans första ballad kommer som nummer fyra och heter "I Can't Live Without You" men är en låt som inte riktigt håller måttet i mina öron. Måste säga att "Hollywood Rocks" har klart sina brister och då tänker jag först och främst på den ganska dåliga produktionen som ger en tråkig och enformig ljudbild. Men ett stort plus går till låtarna "Hollywood Rocks", "What I Want" och rockstänkaren "Rock The World" Wheels Of Fire har gjort en bra debut men hade dock önskat mig en lite mer jämnare platta.

Veckans Youtube-klipp: Pride Of Lions - The Courage To Love Somebody

Veckans Youtube-klipp är Pride Of Lions med låten "The Courage To Love Somebody". Detta är en livespelning i Belgien från 2005. Pride Of Linos består av bland annat Jim Peterik (Survivor) och sångaren Toby Hitchcock.

söndag 20 juni 2010

Genuine Harmony spelar trallvänlig popGenuine Harmony från Karlstad började skriva och spela tillsammans vintern 2008, och ett halvår senare genomförde man sin första spelning. Bandet kommer snart påbörja inspelning av nya låtar.
- Vi kommer att spela in två nya låtar om någon vecka eller så som kommer att släppas på nätet. De låter lite som en blandning mellan The Cure, Caesars Palace och popcircle. Men självklart med vår egen stil, berättar sångaren Simon Öman.
Förutom Simon Öman på sång består bandet av: Christoffer Zetterlund (gitarr och kör), Ola Nilsson (bas) och Jakob Bäckman (trummor)

För mer info om Genuine Harmony kan man besöka deras hemsida.

Brian Tichy ny trummis i Whitesnake

Trummisen Brian Tichy som bland annat turnerat tillsammans med Billy Idol, Ozzy Osbourne och nu senast Foreigner är klar för Whitesnake. Brian ersätter Chris Frazier som varit med i bandet sedan 2007. Även basisten Uriah Duffy och Whitesnake går skiljda vägar. Whitesnake är just nu i studion och jobbar med sin nya platta som väntas släppas någon gång under våren 2011.

Riptide – Ett nytt hårdrocksbandRiptide är ett nystartat band som spelar renodlad 80-tals heavymetal i stil med Helloween, Judas Priest och Accept. Sångaren och gitarristen Josef är den som bildade Riptide.
- Jag började min artistkarriär tillsammans med Fredz Crimson från Raw Diamond. Vi är barndomsvänner och har alltid spelat tillsammans i alla möjliga konstalationer , men det var med Raw Diamond som det tog fart ordentligt. I Raw Diamond spelade jag dock mest kompgitarr och det kändes inte så utvecklande eftersom jag egentligen är sångare. Så vi tog skilda vägar, självklart fortfarande som goda vänner och vi umgås mycket fortfarande.

I slutet på juni ska bandet in i studion och spela in en demo och sen hoppas man även på att komma ut och spela så mycket som möjligt.
- Om vi bara kommer igång med livespelningarna har jag stora förhoppningar för bandet. Vi har allt som behövs. Bra låtar, duktiga musiker och framför allt är alla i bandet väldigt engagerade, avslutar Josef.

Riptide består av: Josef (sång), Elias (gitarr), Niclas (gitarr), Oskar (bas) och Patrik (trummor) Mer info om bandet hittar du här

lördag 19 juni 2010

The Frontiers Web Radio


Skivbolaget Frontiers Records har nyligen startat en webbradio där man har möjlighet att lyssna på smakprov från kommande skivsläpp. Nu kan man tex lyssna på låtar från Stan Bush och Terry Brock´s nya plattor. För att lyssna på webbradion kan du klicka här!

Alicate jobbar med sitt andra albumFörra året släppte det skånska hårdrocksbandet Alicate sin debutplatta "World Of Anger.
- World of anger plattan släppte vi i höstas och har fått väldigt bra kritik i Tyskland men i Sverige har dock intresset varit svalt. Vi får väl se vad framtiden har att erbjuda vi håller dock på att spela in våran andra platta, berättar sångaren och gitarristen Jonas Erixon.
Alicate var som störst under 90-talet då de bland annat var förband till Ian Gillan. Det gick dessvärre inte riktigt som bandet hade tänkt sig, och bandet splittrades.
- Hårdrocken höll på att dö ut då någon uppfann grungen till vår förskräckelse. Har faktiskt inte ännu kunnat ta den stilen till mig och jag lyssnar faktiskt på det mesta, förklarar Jonas.
2006 återförenades bandet igen och började jobba på nya låtar och förra året kom alltså plattan "World Of Anger"

Alicate består av följande medlemmar: Fredrik Ekberg (bas), Jonas Erixon (Sång/gitarr), Glenn Ljungkvist (keyboards) och Jesper Persson (trummor)
För mer info om bandet och deras musik kan man besöka: www.myspace.com/alicaterocks

fredag 18 juni 2010

Foreigner spelar på Itunes FestivalForeigner kommer att spela på den årliga Itunes festivalen i London söndagen den 25 juli. Samma dag släpps även bandets nya singel "Can´t Give Up" Man kommer även ha möjlighet att ladda ner Foreigners konsert via Itunes 48 timmar efter spelningen.

Extra Moments med Jimi Jamison & Jim Peterik

Det nya skivbolaget MelodicRock Records släpper inom kort en platta med de två giganterna Jimi Jamison och Jim Peterik som heter Extra Moments. Detta är en skiva som innehåller låtar som inte kom med på Jimi Jamison´s Crossroads moments som släpptes 2008. Extra Moments kommer att släpps den 23 juli. Låtlistan: Dream Higher; Chiseled In Stone; Cry Of The Wild Heart; Heart Of A Woman; Life #9; I Wanna Touch You There; Lifeforce; Chiseled In Stone (Demo, Jim Peterik lead vocal); She's Nothing To Me (Demo, Jim Peterik & Thom Griffin lead vocal); Lifeforce (Demo, Jim Peterik lead vocal); Life #9 (Demo, Jim Peterik lead vocal).

torsdag 17 juni 2010

Treat - "We Own The Night"Förra veckan genomförde Treat en bejublad konsert på Sweden Rock Festival, och jag tänkte bjuda på ett klipp där de framför låten "We Own The Night" För den som missade bandet på Sweden Rock har en ny chans imorgon då de spelar på Sticky Fingers i Göteborg.

onsdag 16 juni 2010

David Bryan vann musikalprisBon Jovi keyboardisten David Bryan tog hem fyra stycken priser för sin musikal "Memphis" på det årliga The Tony Awards, som är teaterns svar på Academy Awards. The Tony Awards har delats ut sedan 1947.

H.E.A.T. på jakt efter ny sångare

Som ni kanske redan vet så har Kenny Leckremo och H.E.A.T. bestämt sig för att gå skiljda vägar, och jakten på ny sångare har redan börjat. Man kan via bandets hemsida söka jobbet som ny sångare. Sista ansökningsdag är den 15 juli. Nästa framträdande för H.E.A.T. är planerat till den 27 juli då man spelar på Gröna Lund.

tisdag 15 juni 2010

Kenny Leckremo slutar som sångare i H.E.A.T.Kenny Leckremo och H.E.A.T. går skiljda vägar.
– Beslutet är taget i samförstånd av alla sex medlemmar och vi skiljs som vänner och bröder, skriver bandet i ett pressmeddelande.
Kenny har varit sångare i H.E.A.T. sedan man startade 2007 och har under den senaste tiden dragits med en del problem med rösten något som påverkat bandet negativt. Vem som ersätter Kenny som sångare är ännu oklart.

Recension: State Cows - "State Cows"State Cows består av Daniel Andersson och Stefan Olofsson som började jobba tillsammans på den nya plattan under 2008. State Cows självbetitlade album innehåller 11 stycken låtar med mycket influenser av band som tex Toto och Steely Dan för att nämna några. Med på skivan hittar man bland annat gitarristen Jay Graydon, som spelar på den svängiga låten “New York Town” och är en låt som doftar väldigt mycket Toto. Andra bra låtar på denna skiva är: "Stella By The Barlight" och "Riding The Highway" State Cows har gjort en helt ok debutplatta som är mycket bra producerad och med bra musiker. Den som gillar västkust rock ska absolut kolla upp denna platta.

måndag 14 juni 2010

Terry Brock - "Diamond Blue"Terry Brock släpper sitt andra soloalbum "Diamond Blue" den 27 augusti via Frontiers Records. Terry Brock är även känd som sångare i banden Strangeways, Seventh Key och nu senast Giant. På den kommande plattan har Terry jobbat tillsammans med gitarristen och låtskrivaren Mike Slamer. Diamond Blue innehåller följande låtar: Diamond Blue; It's You; Jessie's Gone; No More Mr. Nice Guy; The Rain; Broken; Face in the Crowd; Why; Too Young; Soldier Falls; Face The Night.

Veckans Youtube-klipp: Streets - "Everything Is Changing"

Denna veckans klipp från Youtube är bandet Streets med låten "Everything Is Changing" från det glada 80-talet. Streets bestod av bland annat sångaren Steve Walsh och gitarristen Mike Slamer.

söndag 13 juni 2010

Jonas Widén hoppas på det stora genombrottetJonas Widén är född och uppvuxen i Nässjö,en liten stad med en stor musikscen.
- Jag började som trummis i ett band som hette Below och harvade runt i folkets parker samtidigt som Backyard Babies, eller Tyrant som dom hette då. Vårt band splittrades när alla flyttade från stan för att plugga vidare, och jag bytte trumstockarna mot gitarr och sång och började skriva mina egna låtar, berättar Jonas.
Sedan dess har han jobbat hårt både live och i studion för att skriva låtar som verkligen håller. Jakten på den stora hitten och genombrottet pågår fortfarande för fullt där inspirationen kommer både från 80-talsrocken och dagens amerikanska rock.
- Min dröm är självklart att kunna leva på min musik, få spela live, beröra människor med min musik och höra publiken sjunga med i mina texter, förklarar Jonas

Låtarna på http://www.jonaswiden.com/ är alla skrivna och framförda av Johan, producerade på West Coast Music och Studio Landgren i Halmstad,och mastrade av Henrik Pantzar på Pantzar Mastering i Stockholm. Jonas Widén har som många andra artister prövat lyckan i Idol.
- Jag skickade in en video till Sista Chansen där jag gör en cover på Sex on fire med Kings of Leon, och blev uttagen att gå direkt till Slutaudition i Stockholm. Jag tackade dock nej.
Just nu skrivs det nytt material och en låt är precis färdigskriven som har skickats till producenterna.
- De tycker att det är den bästa låten jag hittills skrivit så Kanske är genombrottet inte så långt borta, det är bara att fortsätta jobba stenhårt, avslutar Jonas.

http://www.jonaswiden.com/

Bli ett fan av Den melodiösa bloggen på Facebook

För er som kanske missat, så finns även Den melodiösa bloggen numera även på Facebook. Gå med och bli ett fan du också. Klicka här om du vill gå med.

Thunderbolt ut i europa i höstThunderbolt från Norge bildades 1998, men det var först år 2000 som det började hända saker runt bandet. Idag består Thunderbolt av följande medlemmar: Tony Johannessen (sång), Morten Eriksen (bas), Marius Halleland (gitarr), Per Erik Holt (gitarr) och Stig Moe (trummor)
- Just nu spelar vi in vår tredje platta som vi finputsar de sista detaljerna på. Vi jobbar även med att hitta ett bra skivkontrakt, berättar trummisen Stig Moe.
I september ska man ut på en europaturné tillsammans med Tim "Ripper" Owens då man bland annat besöker Sticky Fingers i Göteborg.

För mer info om Thunderbolt kan man besöka deras hemsida på myspace.

lördag 12 juni 2010

Ny singel med Treat

Den 10 juni släppte Treat sin nya singel "Skies Of Mangolia" Med på singeln finns även en tidigare outgiven låt som heter "Turn The Dial"
För några månader sedan var Treat med på nyhetsmorgon i TV 4 där man framförde just låten "Skies Of Mangolia"

fredag 11 juni 2010

Intervju med ForeignerForeigner är just nu ute på en större turné tillsammans med Styx och Kansas som heter "United In Rock Tour" Här kan du se och höra en intervju med bandmedlemmarna angående den pågående turnén.

Robert Norberg gör en seriös satsning på musikenRobert Norberg har just avslutat sitt arbete med sin första promo skiva innehållande åtta stycken låtar inspelad i en nystartad studio i Skara.
- Eftersom jag inte har något skivkontrakt så har jag betalat allt ur egen ficka. CD-tryckeri, inspelning, distribution m.m. Min tanke är att jag ska få ut mina låtar till skivbolag, promota mig själv via myspace, youtube, facebook och andra musik communities. Förhoppningsvis kommer folk hitta mig och gilla det de hör, berättar Robert.
Hans största influenser inom musiken är hårdrocksbandet Iron Maiden.
- Det kan låta väldigt konstigt eftersom min musik är långt ifrån deras. Men det beror på att jag har pluggat musik, först på gymnasiet och sen på högskola och har därigenom utvecklats och influerats utav många olika genrer. Min musik har mer influenser från country/pop/rock än hårdrock.

När Robert Norberg var yngre så spelade han i ett rockband som kämpade sig igenom olika talangtävlingar utan att lyckas vinna. Bandet splittrades dock efter gymnasiet när medlemmarna flyttade till olika ställen i landet.
- Jag hamnade till sist i Skara där jag läste musikproduktion på Music Factory. Och det var där jag bestämde mig för att göra en seriös satsning på musiken, vilket ledde till en inspelning av min promo skiva.

För mer info om Robert Norberg hittar bland annat på myspace och Facebook.

torsdag 10 juni 2010

Lady Antebellum - "Stars Tonight"

Countryrockbandet Lady Antebellum har fått sitt stora genombrott här i Sverige med albumet "Need You Now" Tänkte bjuda på ett klipp från CMT Music Awards där man framförde låten "Stars Tonight"

Grand Rezerva satsar stortGrand Rezerva är bildat i de södra delarna av sverige, där bandmedlemmarna har en lång och gedigen historia bakom sig med skivreleaser och otaliga antal live framträdanden i så väl Europa, Asien och Syd Amerika. Bandets musikstil kan bäst beskrivas som hård rock med mycket rock n’ roll. Grand Rezerva består av följande fem medlemmar: Mike C. Svensson – sång, Rasmus Ehrnborn – gitarr, Johan Eklund - gitarr, Thomas Helgesson – trummor och Joacim Sandin – bas.

Bandet har nått stora framgångar i USA men även runt om i europa har man lyckats nå ut med sin musik. I början av 2010 efter att antal radiospelningar i både Europa och USA, togs beslutet att skapa ett mer massivt sound. Johan Eklund rekryterades som en 2:a gitarrist och det nya soundet var ett faktum. I maj släpptes Grand Rezerva´s nya EP.

För mer info om Grand Rezerva kan man besöka deras hemsida på www.grandrezerva.com/

onsdag 9 juni 2010

Nytt greatest hits album med Robbie Williams i höstI höst släpper Robbie Williams greatest hits plattan "”In And Out Of Consciousness – The Greatest Hits 1990 - 2010”. Med på skivan är även en helt ny låt som heter "Shame" där Robbie sjunger duett med Gary Barlow.

Lavett är ett kreativt bandHårdrocksbandet Lavett jobbar just nu med ett nytt album, och man räknar med att släppa en singel från den kommande plattan innan året är slut.
Här berättar gitarristen Manne Engström hur bandet Lavett bildades:
- Idén med det här bandet föddes 2007 då flera av oss (fast på olika håll) började leta efter bandmedlemmar för att starta nya band. Den gemensamma nämnaren blev Studiomega. Vi fick in låtar från olika håll och insåg att det fattades medlemmar i alla de olika banden vi hörde låtar från. Vi insåg att alla vi tillsammans skulle bli en full sättning i ett band. Vi märkte också att den musik som skrevs var ganska snarlik. Från idé till verklighet gick fort.
Vi har sedan dess skrivit låtar till säkert tre album tillsammans och har nu hittat den stil som vi tycker är Lavett.

Lavett består av följande medlemmar: Daniel Heiman (Heed, Lost Horizon),Henric Carlsson (Dead By April, Nightrage, Cipher System),Manne Engström (Beseech, Cemetary, Sundown),Christian Silver (Cemetary, Sundown),Andreas Olavi (Sereneade For June, Dodge). Den största anledningen till att alla ville starta nya band var att man ville ha ett band där alla är kreativa.
- Det tycker jag vi har lyckats med. Alla jobbar lika hårt oavsett vad vi gör och det är skönt, förklarar Manne.
Bandet har hitills varit sparsam med att stå på scen dock har det blivit en del showcase spelningar för olika bolag. Man har även varit förband till Dead By April.
Nu i sommar kommer man även spela på Getaway Rock Festival i Gävle, och i höst hoppas man kunna göra några förbandsgig.
- Den närmaste framtidsplanerna blir väl att mixa plattan så fort den blir klar och sedan fokusera på att ge oss ut och spela så mycket som möjligt.
Vi hoppas vi lyckas välja rätt bolag att släppa plattan på bara. Vi har samtliga i bandet råkat ut för dåliga skivkontrakt och bolag tidigare. Det är en fördel att alla i bandet har så stor erfarenhet sedan tidigare. Vi behöver inte begå samma misstag igen, avslutar Manne Engström.

För mer information om Lavett och deras musik kan du besöka www.lavett.net/

tisdag 8 juni 2010

Spelordning Sweden Rock FestivalPå onsdag den 9 juni drar årets Sweden rock festival i gång. Många bra band kommer att uppträda på de olika scenerna och här kan du se hela festivalens spelordning.

Buford Pope spelar bra countryrockBuford Pope eller Mikael Liljeborg som han heter är aktuell med sitt tredje album, som heter "Too Young To Be Old" och är fylld med bra countryrock. Mikael Liljeborg föddes 1971 på Gotland och hans stora idol som liten var Bob Dylan.
- Jag var 15 år när jag upptäckte Dylan och blev alldeles tagen av hans attityd och hans sätt att sjunga.
Mikael har tidigare släppt två stycken album där det nya albumet är lite mer åt country hållet. "Too Young To Be Old" har fått fina recensioner och bra snurr på radion har bäddat för många många live-spelningar framöver.

För mer info om Buford Pope kan man bland annat besöka hans hemsida på http://www.bufordpope.com/ eller Countrykanalen.se

måndag 7 juni 2010

Ny singel med KrokusSchweiziska bandet Krokus släppte för några månader sedan albumet "Hoodoo", som förövrigt är deras första album på över 20 år. Nu har man släppt en ny singel som heter "Too Hot" som du kan se och höra på här.

Veckans Youtube-klipp: Rainbow - "I Surrender"Veckans klipp är Rainbow med låten "I Surrender" från albumet "Difficult To Cure", som kom 1982. Låten är skriven av Russ Ballad och på sång hör vi Joe Lynn Turner.

söndag 6 juni 2010

Bon Jovi - Live in Rock In Rio MadridI helgen så spelade Bon Jovi på "Rock In Rio Madrid" där man bland annat framförde låten "We Weren't Born To Follow" Bon Jovi kommer nu göra ett antal spelningar på O2 Arena i London med start den 7 juni fram till den 26 juni. Man kommer även göra en spelning i Paris den 16 juni.

Lava Engine hoppas vara längeLava Engine har i dagarna släppt sitt nya album ”In Limbo” En platta innehållande fem stycken låtar. Bandets sångare Magnus Florin berättar här om hans förväntningar och hur arbetet med det nya albumet gått till.

- Mina förväntningar på denna platta handlar väldigt mycket om att vi nu är ett nytt band. Bara jag och andra gitarristen Ronnie är kvar i bandet jämfört med första EPn. Till sak hör att istället för att påbörja inspelningarna av denna skiva förra året, så blev vi tvungna att skola in en ny bassist. Så starten för inspelningen blev över ett halvår försenad, men när vi väl kom igång så var det enbart fokus på det. Mixning av skivan sköttes av Mick Nordström som är en gammal räv och mycket van vid såna här sammanhang då han jobbat mycket med studioarbete under sitt livs gång. Han är dessutom perfektionist så även denna process tog sin tid.

Lava Engine´s nya album innehåller som sagt fem stycken spår där titellåten ”In Limbo” och ”Common Ground” hör till höjdpunkterna. Lava Engine från Jönköping har absolut framtiden för sig. Nu hoppas man kunna behålla sin banduppsättning längre än tidigare.
- Känner att detta är den Lava Engine-sättning som kommer vara länge, längre, längst, avslutar Magnus Florin.

För mer info om Lava Engine och deras musik kan man besöka deras nya hemsida på www.lavaengine.net/

lördag 5 juni 2010

Svenskt kompband för Jimi JamisonNär sångaren Jimi Jamison (survivor) kommer till Nottingham och Firefest i höst kommer han kompas av Tommy Denander (gitarr), Jimmy Jay (H.E.A.T) bas, JONA TEE (H.E.A.T) keyboards och Magnus Ulfstedt (Talisman, Mitch Malloy) trummor.
The Firefest går av stapeln mellan den 30-31 oktober där många bra band kommer att medverka som tex Dare, Grand Illusion, Pretty Maids och Strangeways.

Recension: Erik Grönwall - "Somewhere Between A Rock And A Hard Place”IDOL Vinnaren Erik släpper nu sitt debutalbum, och det startar lovande med låten ”Take Me On” som är en av plattans bästa låtar. ”Somewhere Between A Rock And A Hard Place” är fylld med trallvänlig FM-Rock och även några bra ballader som tex ”Stay” och ”Timeless”. Men som helhet känns plattan ganska trist och tråkig. Erik gör ett riktigt bra jobb bakom mikrofonen men det räcker inte riktigt hela vägen, men detta är en helt ok debut från hans sida. Bästa spår på skivan är: ”Take Me On”, ”Timeless” och ”Breathe In Breathe Out”

fredag 4 juni 2010

Slash världens bästa gitarrist - enligt AftonbladetNyligen frågade Aftonbladet.se sina läsare vem som är världens bästa nu levande gitarrist. De 40 mest nominerade gick till omröstningen, och till sist blev det gitarristen Slash som fick flest röster av läsarna. Tvåa i omröstningen kom Mark Knopfler från Dire Straits. Noterbart är att Brian May från Queen kom på en blygsam 20 plats och att Neal Schon från Journey inte fanns med bland de 40 bästa. Märkligt om ni frågar mig. Här kan du se hela listan

Journey släpper nytt 2011Journey kommer i början på nästa år släppa ett nytt studioalbum. Plattan produceras av Kevin Shirley, som även producerat många av bandets tidigare album.

torsdag 3 juni 2010

Gotthard Rocks St.GallenGotthard är just nu ute på sin "Need To Believe Tour", och när bandet besökte St.Gallen den 28 maj medverkade man i ett "inför program" som man kan kolla på här. I inslaget så framför man bland annat låtarna "Top Of The World" och "Need To Believe"

Intervju med Stan BushDen melodiösa bloggen varit i kontakt med sångaren/låtskrivaren Stan Bush och ställt lite frågor. Bland annat om hans kommande album.

How does it go with your new album? When will it be released?

The new album is coming out great! We’re just mixing at the moment. It will be released August 27. The title for the album is “Dream the Dream”.

What are your expectations for the upcoming album?

Well, I’m hope it will be received as well as my last album, “In This Life”, which received ‘album of the year’ on Rockunited.com and was highly reviewed everywhere including Melodicrock.com. I’ve spent a year and a half writing and recording the album to make it as good as possible. My last album was really good, and I wanted this one to be at least as good if not better!

What musicians have you worked with on the album?

My producer, Holger Fath played the guitars and keyboards. Matt Bissonette played bass and Matt Laug on Drums. These guys are pretty much the top of the top of rock players.

Where do you find inspiration for your music?

Well, I’ve always been inspired to write uplifting ‘go for it’ songs, like “The Touch” (Transformers: The Movie) and “Capture the Dream” from the 1996 Olympics. Other songs of mine are about love and relationships, as well as about searching for meaning :)

Can you tell us a little about yourself and your musical background. For people in Sweden who are not familiar with you?

Well as I mentioned, my songs “The Touch” and “Dare” were in “Transformers: The Movie,” and “The Touch” came out on Guitar Hero last year, and has been featured in the movie “Boogie Nights,” and on TV shows like Chuck (NBC) and American Dad (Fox). I’ve had other songs in movies, like the Jean-Claude Van Dame films Bloodsport and Kickboxer. I won an Emmy Award for song of the year on TV in 1997 with “Til I Was Loved By You” on The Guiding Light. My song “Til All Are One” is coming out this month in the new Transformers Game and “The Touch is being used for the ad campaign for the game. My new album “Dream the Dream” will be my twelfth and is probably my best ever!

Can we expect a tour from you in the near future? A trip to Sweden maybe?

I would love to perform in Sweden. I’ve been to Germany many times and also the UK.
Maybe I will come on tour there soon. I know there are many true rock fans there.

För mer info om Stan Bush kan man besöka hans hemsida på www.stanbush.com

onsdag 2 juni 2010

Crossfade - "Killing Me Inside"Crossfade är ett amerikansk hårdrocksband från Columbia, South Carolina som slog igenom 2004 med deras första självbetitlade album. I Juli släpper man sitt tredje studioalbum "We All Bleed" Första singeln från den kommande plattan heter "Killing Me Inside", och den kan du se och höra här.

Henrik Åström spelar lågmäld popHenrik Åström har under många år jobbat som producent åt olika artister, men nu släpper han snart sitt egna album "Min lilla värld"
- Efter att min far gick bort 2008 fick jag en tankeställare och beslutade mig för att skriva något eget. Resultatet blev Min Lilla Värld som är lågmäld pop på svenska med tankar om livet, döden och kärleken, berättar Henrik.
Skivan släpps 16:e juni, då är det releasefest på hotell Rival i Stockholm. Efter det lite spelningar runt om i landet.
- Framtiden är oviss i övrigt, kanske blir det fler sånger snart, avslutar Henrik Åström.

Vill man veta mer om Henrik Åström och hans musik kan man besöka www.minlillavarld.se

tisdag 1 juni 2010

Steve Augeri lanserar ny hemsida och bloggSångaren Steve Augeri (Tall Stories, Journey) jobbar just nu med sin kommande platta, och han har i samband med det även lanserat en ny hemsida. På hemsidan hittar man även en länk till hans blogg där han skriver om arbetet med den nya skivan m.m.

Red Light Shades inspireras av 70-talsrockRed Light Shades från Falun bildades sommaren 2008 då organisten Tobias Norström kom i kontakt med trummisen Olle Ekman på en pub och började snacka lite löst om att starta ett 70-talsrockband. Men just då var alla upptagna med varsina band. Men sommaren 2008 öppnades möjligheterna till att starta bandet som senare kom att heta Red Light Shades.
- Vi jammade ihop och kände hur lätt det gick att skriva låtar tillsammans, det bara flöt på. Vi satte ut annons för att hitta en sångare och vi hade ett tiotal auditions innan vi hittade Dag som vi alla kände passade bra in i gänget och som hade en kraftfull men ändå känslosam röst,berättar basisten Emil Östberg.
I början på 2009 spelade bandet in den självbetitlade EP'n med 7 stycken egna låtar. Samma år hade man ett releaseparty för den nya skivan som gick förvånansvärt bra för att vara första giget med Red Light Shades.
- Ambitionerna har väl aldrig varit att turnera och giga så mycket som möjligt, det finns det inte tid till, utan det har mer blivit att skriva en massa låtmaterial och sedan fånga det på skiva, förklarar Emil.

Efter spelningen på releasepartyt så flyttade bandets sångare söderut för att studera.
- Vi hade ytterligare ett par auditions för att ersätta honom, men utan resultat. Under den perioden skrevs en hel del nya låtar och vår gitarrist Pieter sjöng så länge. När det närmade sig inspelning av de nya låtarna så kände vi att det var helt naturligt att Pieter skulle sjunga på skivan, eftersom låtarna var skräddarsydda efter honom på sång.
I februari påbörjades inspelningen av bandets andra ep, som nyligen blev färdiginspelad.
- Nu väntar vi bara på att få den mixad och mastrad. Skulle tro att den blir klar i sommar nån gång. Efter varje skivinspelning känns det som att börja ett nytt kapitel med ny inspiritation och nytt låtmaterial som växer och tar form. Men nu ser vi först och främst fram emot vår andra EP och reaktionerna på den, avslutar Emil Östberg.

Red Light Shades influeras mest av bland annat Queen, Deep Purple och Toto. Vill du veta mer om bandet och deras musik så kan man besöka deras hemsida.