torsdag 20 oktober 2011

Recension: Fergie Frederiksen - ”Happiness Is The Road”Ännu en Toto-sångare dyker till min stora glädje upp på scenen igen. Och den glädjen grundar sig inte enbart på att han är en mycket kompetent sångare utan även av den anledningen att han 2010 fick diagnosen inoperabel levercancer. Nu lite drygt ett år senare är cancern besegrad, och det sedan tidigare påbörjade soloalbumet är ute på marknaden.

Tolv mycket bra melodiösa AOR-låtar med en touch av 80-talet. Enligt min uppfattning tillhör han det absoluta toppskiktet av sångarna i branschen. Att han i år är fyllda sextio år gör inte saken sämre, stämbanden verkar för evigt unga. Det är sådant här som värmer mitt musiköra i höstrusket. Efter att ha lyssnat ett tag är jag nästan benägen att hålla med den del av kritikerkåren som hatar sådan här typ av musik, av den anledningen att det är för välpolerat. För här balanserar vi på gränsen till perfektion, varierande låttyper, bra melodier med välskrivna texter och alltihop snyggt producerat. Kanske något för nya band i genren att använda som manual för hur man hittar ett vinnande recept. Har ni inte redan skaffat er ett exemplar av den här plattan så se då snarast till att göra det. För den lär ha goda chanser att knipa förstaplatsen på listan över årets bästa CD, när det blir dags att summera utgivningarna 2011.

Detta är ett ypperligt bevis på att bara för att man stöter på en och annan motgång i livet finns det ingen anledning att lägga sig ner och dö. Hoppa i skorna och traska iväg på glädjens väg, den leder uppenbarligen emot någonting gott.

Betyg 5/5

/Lars

LÅTLISTA
Angel (Mirror To Your Soul)
Elaine
First To Cry
Follow Your Heart
Happiness Is The Road
I Still Believe In Love
Lyin’ Eyes
Love Waits For No One
Writing On The Wall
The Future Ain’t What It Used To Be
The One
The Saviour.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar