torsdag 25 oktober 2012

Presentation av bandet The RyotThe Ryot startades år 2010 då man innan dess spelat under namnet Earlytobed. Man ser sig själva som ett rockband med influenser från 70- och 80-talet, men även också från modern rockmusik samt även musikaler.

- Björn Gelotte i In Flames såg oss på ett gig i Göteborg och ringde upp oss dagen därpå för att kolla om vi ville spela in en demo med honom och Roberto Laghi i IF-studios. Vi sa självklart fetnej till det och gav honom fingret:) Nejdå. Vi tackade gladeligen ja, berättar gitarristen Marcus Hjorth för DMB

Man spelade först in två demolåtar (varav bara en släpptes, "Siren", på YouTube), sedan en singel som släpptes på Spotify, innehållande låtarna "Soul For Sale" och "Degeneration". Detta ledde till att bandet fick agera förband till bland annat Dark Tranquility och In Flames.

- Nu nyligen har vi återigen gått in i studion med Robban och Björn, men dock i Bohus Sound Studios. Fem nya låtar är inspelade, som låter hur jävla bra som helst. Soundet är hårdare, men disten har skalats av en aning och det är mer fokus på groove och beat. Det finns även ett Gelotte-gitarrsolo inbakat i härligheten, och vi utlovar mången gåshud. Vi har inte riktigt ännu bestämt hur vi ska släppa det nya materialet. Vi har ett gäng bolag som är intresserade, men vi måste ta tid på oss och bestämma hur planen ska se ut, avslutar Marcus.

The Ryot består av:
Ole Bang - sång
Marcus Hjorth - gitarr
Jonas Fernström - gitarr
Fredrik Dahlgren - trummor
Nils - bas
www.theryot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar