tisdag 21 juli 2015

Recension: Jono - "Silence"Fick upp ögonen för Jono i samband med deras release av 2013 års debutalbum "Requiem", som var ett av det årets bästa släpp. Nu är man alltså tillbaka med en uppföljare. Den nya plattan innehåller några riktiga guldkorn som till exempel "Wasting Time", "Can We Make It", "Turn Around", "Your Bread", "The One To Blame" och "Opus".

"Silence" är som sagt fylld med bra låtar som doftar väldigt mycket Queen. Ett bra exempel på detta är den sju minuter långa låten "Opus", som påminner en hel del om "In The Laps Of The Gods" från 1974. Jono´s sångare heter Johan Norrby och har en riktigt bra röst som har vissa likheter med Freddie Mercury. Ett lite extra plus går till den avslutande låten "Josefina" som även den doftar otroligt mycket Queen. (lyssna på bara på låten "Dear Friends" får ni avgöra själva).

Jono är ett mycket kompetent band med grymma musiker där man förutom sångaren Johan Norrby även kan hitta gitarristen Stefan Helleblad som även är medlem i det holländska metalbandet Within Temptation.

Som helhet är "Silence" ett strå vassare än debuten med lite bättre låtmaterial och lite bättre produktion. Detta är helt klart en platta att kolla in.

Betyg 9/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar