torsdag 9 november 2017

Recension: The Dark Element - "s/t"Det finns alltid två sidor av ett mynt. Som recensent finns det dels ditt egna tycke och smak. Men det finns också en publik på andra sidan som inte alls kanske delar just din uppfattning av en viss schanger. Det gäller att balansera på en tunn tråd och våga stå gör det man själv tycker samtidigt som man inte trampar någon annan på tårna eller är oförskämd.

Anette Olzon är alltså tillbaka. Den tidigare sångerskan i Nightwish har ett nytt projekt tillsammans med finske gitarristen och låtskrivaren Jani Liimatainen. Jonas Kuhlberg på bas och Jani Hurula på trummor kompletterar bandet. Särskilt nytt är dock inte musiken. Jani och Anette fortsätter i samma anda där Nightwish lämnade av henne. Symfonisk Metal med fokus på bra melodier och Anettes röst.

Faktum är att de faktiskt fått till det riktigt bra. De gör det de gör riktigt bra. Men. Och det här är ett men kanske bara i min mening. Just symfonisk metal är inte riktigt my cup of tea. Jag måste vara ärlig på den punkten. Där har vi min sida av myntet.

För dig dock som saknat Anette och som gillar band som Nightwish, Stratovarius och Sonic Arctica så tror jag du komner bli riktigt nöjd med vad TDE serverar. För det är hög kvalitét på hela paketet både musikaliskt som produktionsmässigt. Där har vi då den andra sidan av samma mynt.

Summa summarum så möts vi båda på mitten. En trygg och stabil femma. Väl värd att ge en genomlyssning för den oinvigde. Och troligtvis en riktig höjdpunkt som kommer spelas på repeat för dig som saknat Anettes röst.

Betyg 5/10
Bästa spår: My sweet mystery
För dig som gillar: Sonata Arctica, Nightwish, Within Temptation, Epica, Stratovarius

Av: Magnus Blomqvist

LÅTLISTA
01. The Dark Element
02. My Sweet Mystery
03. Last Good Day
04. Here’s To You
05. Someone You Used to Know
06. Dead To Me
07. Halo
08. I Cannot Raise The Dead
09. The Ghost And The Reaper
10. Heaven Of Your Heart
11. Only One Who Knows Me

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar