lördag 11 november 2017

Recension: Warrior Soul - ”Back on the lash”Kory Clarke och hans Warrior soul är tillbaka med en ny portion skitig bakgaturock från Detroits mörkaste gränder. Kory jobbar hårt på att vara lika upprorisk och rebellisk som Iggy Pop, men innerst inne vet vi ju alla att han är en snäll och ofarlig liten rockare.

För er som är obekanta med bandet kan meddelas att de soundmässigt påminner en hel del om såväl Motörhead, AC/DC, Alice Cooper som gamla Detroitkollegorna MC5. Rock’n roll med tydliga punkinslag således.

Det är också i de lite punkigare låtarna som Warrior Soul funkar bäst, eller kanske ska jag säga minst sämst (direkt bra blir det tyvärr aldrig). ”Thrill seeker” och ”Blackout” är två exempel på detta. Primitivt neandertalarriffande på obscent hög volym är ju aldrig fel, förutom för grannarna då, såklart.

Skivan är också föredömligt kort, 8 riktiga låtar samt ett tämligen tramsigt och onödigt intro kallat ”American idol”. Kory ondgör sig först över idolfenomenet för att sedan framhålla sin egen förträfflighet, skandera och sedan skrika ”fuck you i’m the american idol” i någon minut.

Det här är en platta vi alla kan vara utan. Förvisso har titelspåret ”Back on the lash” ett skönt riff som påminner om gamla D:A:D men i övrigt har jag svårt att hitta något bra. Det finns faktiskt inte en enda låt som håller till 100%. Kory sjunger som en kratta, texterna är klyschiga och tramsiga, rentav infantila. Det är faktiskt irriterande dåligt.

Vill man ha RIKTIG upprorisk rock’n roll, och inte nöjer sig med mindre än ”the real deal”, är det mycket bättre att låta de gamla hjältarnas vax, MC5, gamla Alice Cooper pre ”Welcome to my nightmare”, Motörhead och AC/DC, snurra ytterligare ett varv på skivtallriken. Vill man ha något nytt kan man ju prova Black Aces nysläppta ”Anywhere but here” istället.

Bästa spår: ”Back on the lash”
(”Back on the lash” släpps 1/12 via Livewire/cargo Records UK)

Betyg: 2/10

LÅTLISTA
American idol
I get fucked up
Back on the lash
Further decay
Thrill seeker
Goin’ broke, gettin’ high
Black out
I’ve got the rock
That’s how we roll

Peter ”Amber St. Pete” Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar