onsdag 3 januari 2018

Recension: P.A.L - "Prime"Dåså. Efter ett fantastiskt 2017 är det så dags att börja börja stifta bekantskap med 2018 års skivor. Först ut: P.A.L. Eller Pettersson, Andersson, Ljunggren. Tre herrar som först träffades för över 30 år sedan men som skivdebuterar tillsammans först nu.

Riktigt kul att få inleda 2018 med ett band som härstammar från mina hemtrakter i Skaraborg. Dessutom när man får ett sådant här kvalitetsverk blir det dubbelt så skoj. Vad vi får är nämligen 11 riktigt välskrivna och välproducerade spår. Det märks att det är tre herrar med lång erfarenhet av att skriva och framföra musik.

Vad vi får är alltså klassisk melodiös rock. Inspiration har kommit från band som Deep Purple, Sweet och Kiss. Målet har varit att producera en skiva som de själva skulle vilja haft i sin skivback. Sångaren Peo Pettersson har en röst som passar perfekt till varje spår. Såväl de lite rockigare rökarna till de mer stillsamma. Med erfarenhet från över 250 skivinspelningar så förstår man hur han lyckas sätta tonen till perfektion.

Gitarristen Roger Ljunggren med lika lång erfarenhet och meriter som en studioinspelning med självaste Steve Lukather från Toto har ett riktigt gott driv i sin gitarr och briljerar med fina solon. Peter Andersson på bas och Mauritz Peterson på trummor kompletterar ypperligt men just Ljungrens fina gitarrspel är det som verkligen sticker ut.

Sammantaget är det här en riktigt fin debut. Det finns inget att anmärka på förutom möjligtvis att det kanske inte finns den där givna singeln. Men det gör ingenting då skivan är så jämnstark i övrigt. Det märks som jag nämnt tidigare att det här är medelålders män som varit med länge och som tar med sig all sin erfarenheten in i detta projekt. Så ge dem en chans när skivan släpps den 26 Januari. Bättre start på musikåret kan du nämligen knappast få.

Betyg: 7/10
Bästa spår: Riffet i "River runs dry" gör den till plattans vinnare.

Av: Magnus Blomqvist

LÅTLISTA
1. Heads Or Trails
2. Carry On
3. Hiding Away From Love
4. Double Nature,
5. Wildfire
6. What We've Could Been
7. Nowhere Left To Go
8. River Runs Dry
9. Older And Wiser
10. Leaving This Town
11. One Step Away

Albumet släpps den 26:e januari via bolaget AOR Heaven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar