lördag 10 februari 2018

Recension: Coreleoni - "The Greatest Hits Part 1"Coreleoni, ett projektband startat av ingen mindre än Gotthards gitarrist Leo Leoni släpper den 23:dje februari ett hyllningsalbum till... Gotthards debutskiva från 1992. Tillsammans med Ronnie Romero (Rainbow) på sång, Hena Habegger (Trummor), Jgor Gianola (Gitarr) och Mila Merker (bas) har han återinspelat hela debuten + en helt ny låt "Walk on water".

En sådan här hyllningsskiva kräver nästan att man får lyssna in sig på både orginalet och hyllningen. Och häri ligger ett jätteproblem. För vem är man ute efter att glädja? De som börjar med hyllningen kanske inte ens vet om att det är just en sådan. Och puristerna kommer alltid hävda att orginalet är bäst. Steve Lee finns ju tyvär inte kvar hos oss längre vilket gör att den annars duktige Ronnie nästan ställs för en omöjlig uppgift.

Sammantaget är det här en riktigt bra skiva. Att ta produktionen 25 år framåt i tiden förstår ni ju vad det gör med kvalitén på spåren. Ronnie är ju också en riktigt duktig sångare vilket han bevisat i flera olika konstellationer. Jag tror dock tyvärr att det inte kommer sluta med någon större succé. Vill du bara lyssna på en bra skiva utan att bry dig om dess historia, tveka inte att införskaffa. Är du ett die hard Gotthard fan, nja jag tror inte att det konstigt nog inte kommer göra dig riktigt nöjd. Så vill jag ändå avsluta min recension.

Betyg: 6/10
Bästa spår: Firedance

Av: Magnus Blomqvist

LÅTLISTA
1. Il Padrino
2. Firedance
3. Downtown
4. Higher
5. Get It While You Can
6. In The Name
7. Let It Be
8. All I Care For
9. Walk On Water
10. Here Comes The Heat
11. Tell No Lies
12. Ride On
13. Anytime Anywhere

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar