måndag 5 mars 2018

Recension: Captain Black Beard - "Struck By Lightning"Tre sekunder heter en rätt bra bok av Hellström/Roslund. Rekommenderas starkt. Tre sekunder är också tiden det tar för mig att inse att det är kan bli precis hur bra som helst. Öppningsspåret "All the pain" har ett keyboardintro som är bland de bättre jag hört. Liksom helt rätt bara.
Musikaliskt har denna platta verligen allt. Grymma melodier, grym känsla och en "coolness" som verkligen inte alla band lyckas med.

Utan att nämna vem som skrev det så läste att jag att det här är melodiös rock man blir glad av och så är det verkligen. I likhet med tex Wildness och Palace så blir man direkt på bra humör. Tyndpunkten ligger trots allt på melodierna och de betyder mycket för mig.

Produktionen som Jona Tee (H.e.a.t) står för går inte heller av för hackor. De ligger ett nära perfekt sound för genren. Jag är väldigt för att olika sound passar olika band och olika nyanser av samma musikgenre så det här är nog så bra det kan bli.
Det var det positiva. Kanske skulle sätta ett betyg nu för att göra allt lite mer rättvist..?

Det negativa då, som egentligen bara är min personliga åsikt, är att det numer är kvinnlig sång i bandet och jag är, tyvärr, inte så förtjust i det. Jag vet inte vad det är men det funkar bara inte för mig. Lika lite som en gitarr med helt fel sound inte heller funkar. Liv Hansson som hon heter gör ett utmärkt jobb. Hon sjunger faktiskt fantastiskt bra stundtals men det hjälper inte. Tyvärr. Albumet släpps den 25:e april via bolaget MelodicRock Records.

Betyg: Musik: 9/10, Total: 6/10

LÅTLISTA
01- All The Pain
02- Perfect Little Clue
03- Believer
04- Picture Life
05- Gotta Go
06- Out Of Control
07- Dead End Street
08- Struck By Lightning
09- Nobody Like You
10- Straight Outta Hell

Captain Black Beard är:
Liv Hansson - sång
Robert Majd - bas
Christian Ek - gitarr
Vinnie Stromberg - trummor

Av: Måns EnheimFör ytterligare information: facebook.com/CaptainBlackBeardBand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar