måndag 12 mars 2018

Recension: W.E.T - "Earthrage"Då så, äntligen har den landat. Från att inte varit ett speciellt stort fan av W.E.T så kände jag när jag hörde första singeln, Watch the fire, att det här är annorlunda.

W.E.T har alltid varit bra men har på något sätt inte känns komplett. Som att låtarna hela tiden skulle kunna vara lite bättre. Det gör dem nu, med råge. Watch the fire är ett öppningsspår som heter duga, alla borde ju hört den vid det här laget. Det kommer vara en av årets bästa låtar 2018 då jag kan inte tröttna på den. Det roliga sen är att Earthrage är fyllt med annat godis också. Tänker då på låten "Dangerous", alltså jäklar vilken dänga. De flesta kommer helt klart hitta något de älskar på detta album, så är det. Det är en skön variation över hela plattan och jag tycker nog JSS gör bland sina bättre prestaioner sedan Marching Out. Att man sedan har Magnus Henriksson på gitarr, ja det skapar lite Eclipsekänsla då och då men med två nuvarande och en f.d medlem kommer man nog inte ifrån det. Nu kändes det negativt men tvärtom, Henriksson är en gitarrist i absolut världsklass så jag är helt såld.

Det är sammanfattningsvis W.E.T's överlägset bästa album. Dynamiken gör att det känns mindre (läs "inte alls") som ett fyllnadsalbum för överblivna låtar än det gjort tidigare. Man hittar nån liten grej i varje låt som är så grym. Soundet är klockrent och melodierna kommer hålla väl över flera år och en solklar milstople för W.E.T är ett faktum.

Till betyget då. Jag hade tänkt sätta en stark nia men nej, det räcker inte. Det får helt enkelt bli full pott. Det är inget annat än ett fantastiskt album.

Betyg: 10/10

Låtlista
1. Watch the fire
2. Burn
3. Kings of the thunder road
4. Elegantly wasted
5. Urgent
6. Dangerous
7. Calling out your name
8. Heart is on the line
9. I dont wanna play that game
10. The burning pain of love
11. The never ending retraceable dream

W.E.T är
Erik Mårtensson - gitarr, bass, keyboard, sång
Jeff Scott Soto - Sång
Robert Säll - keyboards
Magnus Henriksson - gitarr
Robban Bäck - Trummor

Av: Måns Enheim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar