torsdag 12 april 2018

Recension: James Christian - ”Craving”Mr Robin Beck är tillbaka! Ett epitet James Christian fått lära sig leva med då frugan för evigt är inskriven i rockhistorien med Coca cola jingeln, till lika dunderhiten ”First time” från sent åttiotal.

Själv är James just nu dubbelt aktuell. Fjärde soloplattan ”Craving” släpps inom kort och hans legendariska band ”House of Lords” spelar på ”Rock City Stockholm” i Annexet om några veckor.

”Craving” stoltserar med celebra gäster. Framförallt vår svenska AOR kung Tommy Denander som både skrivit material samt spelar både gitarr, bas och keyboards på flera spår.

James Christian har som alltid en fantastisk och uttrycksfull röst. Han är också en erkänd låtskrivare. Självklart har ”Craving” en snygg produktion och självklart är låtarna välskrivna. Tyvärr är detta dock alldeles för tråkigt, slätstruket och intetsägande för att engagera mig.

Visst, titelspåret ”Craving” är ett finstämt AOR anthem i mediumtempo med snygg refräng. ”Jesus wept” har smäktande keyboards och snygga körer och ”Sidewinder” har ett skapligt riff. I övrigt finns inget som får mig att haja till. I ”Black wasn’t black” händer det äntligen något. Riffet är snyggt med dramatiska keyboardmattor under. Refrängen är också klart godkänd.

Om du gillar oförarglig och färglös AOR att använda som bakgrundskuliss i offentliga miljöer kan denna platta passa. För oss som istället vill uppleva och känna något när vi lyssnar kan denna platta dock skippas med gott samvete.

Betyg: 3/10

Bästa spår: ”Black wasn’t black”
”Craving” släpps 20/4 via Frontiers.

Låtlista:
Heaven Is a Place in Hell
Wild Boys
Craving
Jesus Wept
World Of Possibility
Sidewinder
I won’t Cry
If There’s a God
Love Is the Answer
Black Wasn’t Black
Amen

Peter ”Amber St. Pete” Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar