tisdag 7 augusti 2018

Så här tycker bloggens nye recensent om Saffire´s nya albumDMB´s nye recensent David Hallstensson tycker så här om Saffire och deras nya album "Where the Monsters Dwell".

Det som gör den melodiösa rocken till en sådan lyssnarvänlig och peppande genre är just melodierna. Det finns en tydlig glädje för musik hos den melodiösa rocken som, när den är som bäst, är svårslagen. Saffire visar definitivt prov på detta i och med deras senaste alster "Where the Monsters Dwell". Redan från första låten, "Wolf Among the Sheep", så introduceras kraftfulla refränger ackompanjerade av praktfullt gitarrspel och spännande synthar. Den riviga sången bidrar mycket till att knyta ihop säcken och vandrar ibland ut och briljerar samtidigt som övriga instrument matar på i intensiva passager.

Till en början var det främst balladen "Fortress" som fångade mitt intresse, för sån är jag. Men allteftersom jag fortsatte lyssna på skivan så upptäckte jag att alla låtar håller en oerhört hög kvalitet rakt igenom. Jag måste också slå ett slag för de riff som bygger upp de flesta låtarna. Stundtals finns det en känsla av hårdhet, bland annat i låtarna "Where the Monsters Dwell" och "The Rainmaker", som ger en fin kontrast till de rent melodiska refrängerna som de byts av med.

Även om strukturen och uppbyggnaden av låtarna inte hör till det mest experimentella så gör det inte så mycket i detta fall då melodierna och riffen är så pass medryckande. Denna skiva släpptes 20:e april och eftersom jag fortfarande (ett par månader senare) plockar fram den för jämnan och även hittar nya favoriter titt som tätt så kan jag inte annat än att ge den full pott.

10/10

Låtlista:
01. "Wolf Among the Sheep"
02. "Hard to Keep, Hard to Find"
03. "Valley of the Damned"
04. "Broken Crown"
05. "Where the Monsters Dwell"
06. "How Cold is Your Blood"
07. "Road to Paradise"
08. "Perfectly Worthless"
09. "Dark Horizon"
10. "Fortress"
11. "The Rainmaker"

//DavidHGG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar