tisdag 11 september 2018

Recension: Angeline - "Shadowlands"Angeline har sedan starten 1987 i Ljusdal (med ett kortare avbrott under några år 2001 – 2007) hunnit med att producera en hel del bra material. 7 år har gått sedan deras senaste fullägndare "Disconnected" och nu i slutet på september har det blivit dags för grabbarna att släppa sin fjärde platta.

Den nya skivan, som fått namnet "Shadowlands" kommer garantertat lysa upp i höstmörkret för här bjuds man nämligen på riktigt bra melodiös rock. Först och främst tänker jag då på låtarna "Live life" (like you mean it), "Higher than love", "I´m Here For You" och "Better Than The Real Thing" som helt klart är i en klass för sig. Samtliga låtar på albumet är ihop snickrade av bandet själva och för den grymma produktionen står sångaren och gitarristen Jocke Nilsson. Tycker egentligen inte plattan har några direkta svagheter utan den tuggar på rätt bra. Den känns väldigt stabil helt enkelt.

Angeline har kämpat en hel del under åren så jag hoppas att man med "Shadowlands" kan få lite framgång och kanske nå ut till en lite större publik som får upp ögon och öron för deras musik. Det nya albumet är i mitt tycke deras bästa hittills så passa på att kolla in det du med när det släpps fredagen den 28:e september via eget bolag Blow your fez off music.

Betyg 8/10

LÅTLISTA
01. I wanna know
02. Slow down
03. Live life (like you mean it)
04. Higher than love
05. Believe
06. I’m here for you
07. Enemy within’
08. Better than the real thing
09. Don’t know what you’ve got
10. Nobody’s perfect
11. The Devil you know

Angeline utgörs av följande medlemmar: Jocke Nilsson (sång och gitarr), Janne Arkegren (gitarr), Uffe Nilsson (bas) och Tobbe Jonsson (trummor).

För ytterligare information kan man bland annat besöka bandets facebook-sida.

2 kommentarer: