söndag 7 oktober 2018

Recension: Hearts On Fire - "Call of Destiny"Till en början måste jag säga att jag blev väldigt peppad av albumet. Låtarna satt som en smäck tyckte jag och jag blev allmänt glad av att lyssna vidare på vad nästa låt skulle erbjuda. Detta höll tyvärr inte riktigt när jag sedan lyssnade om albumet flera gånger i olika sammanhang.

Jag skulle beskriva musiken som melodiös rock i den mest grundläggande formen. Det finns sällan saker som sticker ut men inte heller så mycket som dippar i kvalitet. Låtarna löper på i stadig takt och riffen matar på i genretypisk stil. Själva låtskrivandet ligger på en jämn och fin nivå men jag saknar några riktiga toppar som fångar intresset ordentligt.

Något jag inte brukar grotta ner mig i är texten då det främst är musiken jag tycker ska fånga intresset. Sedan om texten också är bra så blir det självklart ett stort plus i kanten. Texterna på denna platta är tyvärr också väldigt grundläggande. Det finns varken utrymme för tolkning eller överraskning och det är väldigt synd då texten, i detta fall, definitivt hade höjt kvalitén på de annars ganska så stela låtarna.

Jag vill inte antyda att jag ogillade denna debut från Hearts On Fire men det finns en hel del aspekter som kan förbättras och putsas till. Eftersom sångtexten inte håller en så hög kvalité och musiken är ganska grundläggande så sjunker betyget en aning. Jag tror att Call of Destiny kommer glädja många som lyssnar på den för stunden men att den sedan tyvärr kommer falla i glömska av de flesta.

Bäst på skivan: Hearts On Fire
Betyg: 6/10

Låtlista
01: “Hearts On Fire”
02: “Holding On”
03: “Dancing In The Rain”
04: “Ghost Of Yesterday”
05: “Lonely Eyes”
06: “Rainbow’s End”
07: “Falling Into You”
08: “Lost In Paradise”
09: “Live And Learn”
10: “Call Of Destiny”

//DavidHGG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar