torsdag 11 oktober 2018

Recension: Jean Beauvoir - "Rock Masterpieces Vol. 2”Jean Beauvoir är för mig mest känd som frontman i sitt band Crown of Thorns.
Denna blonda mohikan är en multimusiker som hunnit med ofantligt mycket under sin karriär. Han är född i Chicago av föräldrar som har sitt ursprung i Haiti.

I sin ungdom flyttade han till New York och började som basist i punkbandet the Plasmatics. Med dem spelade han in några skivor, men slutade sedan för att spela ihop med Little Steven på ett par plattor.
Efter detta, 1985, spelade han in sitt första solo-album ”Drums Along the Mohawk”. Inspelningen påbörjades i New York, men han lockades senare över till Polar-studion i Sverige efter en särskild inbjudan från ABBA-lägret. Beauvoir skrev, producerade och spelade alla instrument med några undantag av inbjudna gäster.

Sylvester Stallone valde ut inledningsspåret på solo-albumet,”Feel the Heat”, som filmmusik till sin film Cobra.
Efter detta har han hunnit skriva filmmusik till bland annat Djurkyrkogården (Stephen King), Flawless och School of Rock.

Som låtskrivare och producent har Beauvoir nått stora framgångar. Han har varit inblandad på album med bland annat the Ramones, Kiss, Desmond Child, Lionel Ritchie, The Pretenders, Little Steven och Tommy Denanders projekt Radioactive.

Totalt har han medverkat på över 230 album som tillsammans sålt över 40 miljoner exemplar.

Beauvoirs röst påminner stundtals om en rockig Prince som förresten var en stort fan av Beauvoirs musik.
En duett med Bruce Springsteen har han också hunnit med förresten.

Förutom allt arbete med musik, diskuteras det att eventuellt göra en TV-serie ihop med Beauvoirs vän sedan länge, Marcus Schenkenberg.

Den nya skivan, då? Just det ja! Den var ju den jag ska recensera, sorry!
”Rock Masterpieces Vol. 2” är en uppföljare till plattan med ett ganska snarlikt namn ”Rock Masterpieces Vol. 1” som släpptes i juni, tidigare i år.
Det är ett samlingsalbum som innehåller låtar från Jean Beauvoirs solokarriär, men också från hans band Crown of Thorns och Voodoo X.
Med den här mannens bakgrund blir man inte särskilt överraskad över hur välskrivna och snyggt producerade låtarna är.
Refrängerna är ibland nästan poppiga och det osar mycket 80-tal, vilket jag som gammal uv uppskattar.

Låtlistan är:
1. The Healer
2. Lost Cathedral
3. Live And Die
4. This Is Our House
5. Motorcycle Loretta
6. I Won't Wait
7. A Lover Like You
8. Missionary Remedy
9. I'm On Fire
10. Never Went Down
11. Winterland
12. Same Song Plays On And On
13. Searchin For A New Light
14. Till The End
15. No You Don't
16. Happy Birthday

Det är ganska kaxigt att släppa en ”Best of II- skiva” med 16 låtar som uppföljare till en ”Best of I”. Tyvärr tycker jag dock att det är lite där det faller.
Hade alla låtar varit som The Healer, Lost Cathedral, Live And Die, A Lover Like You och Same Song Plays On And On skulle jag vara mycket imponerad och gett ett toppbetyg.
Nu känns det som att många låtar fungerar utfyllnad.
Med den låtskatt som denna man besitter, för det gör han verkligen, blir jag inte förvånad om det kommer ytterligare en uppföljare. Den skulle jag i så fall kallat nåt i stil med ”Rock Masterpieces Vol. 3”.

Albumet släpps 23:e november.

Betyg: 7/10

//Joakim Strångert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar